טלוויזיות גדולות ברזולוציה 4K – לפגוש את טכנולוגיית הצפייה הביתית המתקדמת ביותר
מהי רזולוציית 4K ומדוע היא מאד מומלצת בטלוויזיות הביתיות החדשות? 4K, או 2160p, היא הרזולוציה מהגדולות שבמסכים הביתיים. קיימים מעט מאד משקי בית ובהם מסכי 8K, שהיא הרזולוציה בה משתמשים בבתי קולנוע אמיתיים. מסכים אלו מאד יקרים, ויכולים לעלות 12-50 אלף ₪, ולכן מעטים הם הצרכנים שקנו אותם. לעומת זאת, מסכי 4K הם בהישג ידם של רוב חובבי הטלוויזיה ועלותם מתחילה ב- 2,500 ₪ בלבד. בעוד ברזולוציה ממוצעת כמו FHD יש 1920x1080 פיקסלים, ברזולוציית 4K יש 3840x2160 פיקסלים, כלומר פי 4 מאשר ב-FHD. ייצור מסך שכזה אינו אפשרי בטכנולוגיית LCD סטנדרטית, אלא רק בטכנולוגיית קוונטום (או Qled, בלעז) או באמצעות נורות לד אורגניות (או Oled, בלעז).
טלוויזיות Oled – יתרונות
טלוויזיות עם נורות אורגניות, בדומה לנורות שיש לנו בטלפונים החכמים. טכנולוגיה זו נחשבת זולה מאד לייצור ועל כן היא גם לא יקרה ברכישה. הצרכן הביתי יכול במחיר מינימום של 2,500 ₪ בלבד להסדיר בביתו מסך 4K 40-55 אינץ' ברזולוציית 4K האיכותית. המגבלה היא שלא ניתן להדליק אור ובוודאי שלא לפתוח את התריס, במיוחד אם הוא פונה לקו הזריחה. אם תעשו מהלכים אלה, המסך יסנוור, בדומה למסך בפלאפון. מסך זה אידיאלי למי שצפוי לצפות רק בחשיכה: חובבי סרטים ונטפליקס יכולים לחסוך הרבה מאד כסף על מסך קוונטום ולרכוש מסך אורגני לצרכים אלה.
טלוויזיות Qled – יתרונות
טלוויזיות שבמקום נורות אורגניות – מוטמעת בחלק האחורי שלהן טכנולוגיית קוונטום. טכנולוגיה זו שומרת את הנורות תמיד למעלה ותמיד מכוונות: הן מכוונות מצד אחד לשדר בעוצמה בכל מצב, באור, בחושך, בשמש וכשהתריס סגור. מצד שני הן לא מסנוורות את המשתמש והאחרון אינו צפוי לסכנת סנוור מעוצמת האור של צבעי המסך. הטכנולוגיה הזו משלבת בטיחות ואיכות ולכן מחיר המסך שלה צפוי להיות מעט יותר יקר ממסך בעל נורות אורגניות במודגם בפרק הקודם של מאמר זה. טלוויזיות Qled משמשות את חובבי הטלוויזיה באופן כללי, ולא רק את צופי הסרטים. אנשים שעתידים לארגן ערבי חברה וצפייה המונית לא יוכלו להתפשר על פחות ממסך זה.
|