סוגיות חשובות בנושא בחירת שערים לשטחים פרטיים
אחת הסוגיות החשובות בבעלות או בחזקה על שטח פרטי היא השערים שלו. בין אם זהו ביתכם מבצרכם או בניינכם, בו יש לכם דירה ותפקיד כמו וועד בית או ניהול-בניין, אתם צריכים לדאוג שלשטח שלכם תהיה בקרת כניסה איכותית, ואת זה עושים עם שער בעל יכולת להינעל שיגן לכם על המרחב. שער כזה ניחן במאפיינים שונים אשר יוצגו כאן ויאפשרו לכם להחליט בקלות על הדגם המבוקש.
חומר ייצור מומלץ: ברזל
כשהשער מברזל, הוא כאן כדי להישאר. כל החסרונות שמוצגים על שער עץ כגון ריקבון ומשיכת טרמיטים לא יקרו כשהשער מברזל. כשמשתמשים בברזל לייצור שערים, הוא בדרך כלל גם ברזל מגולוון. המשמעות היא שלא תהיה חלודה על הברזל גם במגע-מים ישיר. בהינתן שאין מגע מים והחומר הוא ברזל, זהו השער העדיף מכל בחינה משום שזהו חומר 100% חזק שלא מאפשר ניסור או ונדליזם מכל סוג אחר.
פונקציות מומלצות: גרירה קלה, ידית מנעול
שער עם גרירה קלה הוא שער שמאפשר סגירה קלה כשאתם בבניין או בבי ופתיחה קלה כשאתם עומדים לצאת משם. מומלץ שבחלק הפנימי שלו תהיה ידית שמשפיעה על הנעילה, ובחלק החיצוני – ידית דחיפה בלבד. בשני הצדדים חשוב שיהיה חור צילינדר להשחלת מפתח לפתיחת ההתקן ולנעילה חוזרת שלו.
עיצובים מבוקשים: על פי תוואי הגדר, ואם אין גדר יש לעצב מאפס על פי מראה החצר
במידה ואין לכם גדר בסמוך לשער, יש לעצב את האחרון על פי אמות מידה העוסקות במבנה ובחצר: הצבע, הגוון המדויק של הצבע (בהיר או ככהה) ועובי השער יצטרכו להיבחר על פי המראה של המבנה. אם זהו מבנה קטן יהיה מומלץ לרכוש שער דק וכהה, לעומת מבנה גדול בו המומלץ יותר הוא שער גדול ובהיר. כל זאת נועד לשמור על הפרספקטיבה במבנה ולמנוע שילוב לא נאות של שערים שאינם מתאימים עיצובית.
סוגי נעילה בשער
מנעול פלדה, רצוי שיהיה מנעול כרטיס שכפול שימנע שכפולי מפתחות מקריים. מומלץ להסדיר צילינדר קשוח שמרגע נעילתו הוא ידוע כקשה להבקעה, וזאת על מנת למנוע פריצה למתחם. שערים בעלי איכויות נעילה טובות הם אלו שבאמת ישמרו על משכנכם או מבנכם מחדירות בלתי רצויות! |